Regndroppsmassage och Vita Flex tekniken

Massage - del 1

Massagen består av två delar och den tar ca 1 h.

Vi gör några grundläggande behandlingar först innan massagen.

  • Mäter klientens längd för att jämföra efteråt om det har skett en förändring
  • Mäter benlängden på klienten för att upptäcka olikheter eller likheter.
  • Balanserar klienten med oljan Valor på fötterna och axlarna.

 

Den första delen av massagen är där vi med oljor använder en tryckteknik, Vita Flex, under fötterna för att stimulera ryggradszonerna. Den här tekniken är ett komplett system av reflexpunkter på ryggradspunkterna. Denna teknik kan lösa upp olika typer av spänningar, blockeringar och obalanser i kroppen.

Sedan ber vi klienten lägga sig på magen och då tittar vi på ryggraden efter balans eller obalanser. Vid eventuella allergier stryker vi en neutral olja V6 på ryggen innan vi går över till regndroppsmassagen på ryggen. Vi använder nio olika oljor.

Massage - del 2

Andra delen är Regndroppsmassagen som består av fjäderlätta fingerstrykningar (effleurage) på ryggen och som  följer ett specifikt mönster med de nio oljor vi använde till fötterna i Vita Flex tekniken. Massagen avslutas sedan med en varm och blöt handduk för att hjälpa oljorna tränga in djupare i kroppen. Klienten ligger så i några minuter eller tills handduken minskar i värme. Klienten uppmanas sedan att dricka mycket under dagen och låta dagen påverkas av massagens rytm.

Vad kostar det?

Prislista:

  • Enstaka behandlingar 795 kr
  • Paket om tre behandlingar 2000 kr

Våra oljor

Valor
(kiropraktor på flaska) avslappnande och lugnande. Kan stödja frisk benvävnad och balanserar elektriska energier i kroppen

Oregano
den mest kraftfulla oljan med starka immunförsvarshöjande egenskaper.
Kan stärka matsmältningssystemen, och kan ha gynnsam effekt på andningssystemet. Den är grundande och kan stärka känslan av säkerhet.

Timjan
värmer lederna och kan stödja skelettet. Kan även stärka cirkulationssystemen. En lugnande olja som ger energi. Kan vara bra och ha till hands vid hosta och bronkit.

Basilika
kramplösande och kan stödja musklerna. Kan även öka koncentrationen, skärpa sinnena och minnet.

Cypress
kramplösande, kan stärka blodkärlen och stimulerar produktionen av vita blodkroppar. Kan öppna andningsvägar, stärka nerver och verka lugnande på nervsystemet.

Vintergröna
kan vara kramplösande, stödja skelett, muskler och leder.

Mejram
kan vara kramplösande och stödja musklerna. Kan stärka hjärt-kärl- och andningssystemen.
Värmer, tröstar och upplivar hjärtat.

Pepparmynta
kan vara kramplösande, uppiggande, stödja funktionen hos lungor, bihålor, gallblåsa och lever. Kan stärka minnet, koncentrationen och känselsinnet.

Aroma Siez
kan vara kramplösande, lugnande, muskelavslappnande och stärkande för andningen.